Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε με την Υπουργό Εργασίας κ. Ν. Κεραμέως όπου συζητήσαν μια σειρά από θέματα που παρακολουθεί στενά ο Βουλευτής. Συγκεκριμένα, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το ζήτημα της ανάγκης εξομοίωσης των κριτηρίων πρόωρης συνταξιοδότησης σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τα μέλη των οικογενειών που αναλαμβάνουν τη φροντίδα ατόμων με βαριές αναπηρίες. Με τον Ν.4336/2015 μεταβλήθηκαν οι προϋποθέσεις του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των οικογενειών αυτών, αφού όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα χάνουν το δικαίωμα πρόωρης εξόδου, καθώς πρέπει να συμπληρώνουν 7500 ένσημα και το 62ο έτος της ηλικίας τους για να συνταξιοδοτηθούν. Από την άλλη, στο δημόσιο χρειάζεται να συμπληρώσουν το 50ο έτος και να έχουν 7500 ένσημα. Στο πλαίσιο της ισονομίας, επεσήμανα πως αυτό θα πρέπει να αλλάξει.

Επιπλέον, ο Βουλευτής με την Υπουργό συζήτησαν για το μηχανισμό απονομής συντάξεων και την ανάγκη επανεξέτασης του υπολογισμού των νέων συντάξεων του τ.ΟΓΑ από τον ΕΦΚΑ, καθώς με το ισχύον σύστημα του Ν.4387/2016 του ΣΥΡΙΖΑ, οι νέες συντάξεις είναι ολοένα μειούμενες, με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να εκδίδονται και κάτω από την Εθνική Σύνταξη, γεγονός που αποτελεί καταφανή αδικία και πρέπει να διορθωθεί.

Τέλος, αναφερθήκαν σε ένα ζήτημα που αφορά το καθεστώς του ωραρίου των οδηγών φορτηγών καθώς το ισχύον καθεστώς δεν ανταποκρίνεται πλέον στα νέα διεθνή δεδομένα του κλάδου. Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε από την υπουργό να εξετάσει την σχετική ευρωπαϊκή νομοθεσία και να ελέγξει αν τυχόν ένταξή της στο ελληνικό δίκαιο θα αναβαθμίσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού κλάδου των μεταφορών, διατηρώντας παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα και την ασφάλεια των οδηγών.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Θα συνεχίσω να επιμένω για τα αιτήματα συμπολιτών μου και κοινωνικών ομάδων όταν κρίνω πως είναι ρεαλιστικά και δίκαια μέχρι να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Η κυβέρνηση έχει δείξει πολλές φορές μέσα σε αυτά τα χρόνια ότι ακούει και προσπαθεί να βελτιώσει δυσλειτουργίες που είτε ταλαιπωρούσαν για χρόνια τους πολίτες είτε προέκυψαν λόγω αλλαγής των καταστάσεων».