Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πριν από κάποιους μήνες είχε συζητήσει την ανάγκη δημιουργίας ενός κέντρου του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή μας με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Βαρτζόπουλο και τους συνεργάτες του, με σκοπό την συνδρομή των ανθρώπων με διαφόρων ειδών εξαρτήσεις (αλκοόλ, νόμιμες ουσίες, τζόγος, διαδίκτυο κ.α.). Με απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κ. Δ. Βαρτζόπουλου υπογράφτηκε η σκοπιμότητα και οδηγείται προς ίδρυση στην Πέλλα Συνδυαστική Μονάδα Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων με έδρα τα Γιαννιτσά και προϋπολογισμό 488.000 Ευρώ τον χρόνο.

Πλέον το Κέντρο που θα ιδρυθεί θα βοηθήσει στην πρωτοβάθμια αντιμετώπιση των εξαρτήσεων σε νέους, εφήβους και ενήλικες με την παροχή υπηρεσιών θεραπείας καθώς και την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης στις οικογένειές τους. Το Κέντρο σύμφωνα με την μελέτη σκοπιμότητας θα στελεχώνεται από εννέα (9) στελέχη που περιλαμβάνουν Ιατρό, Νοσηλευτές, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους, Διοικητικά Στελέχη. Πρόκειται πλέον να γίνει εξειδίκευση από την διαχειριστική αρχή ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ.

Ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά:

«Η δημιουργία της Συνδυαστικής Μονάδας Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων με έδρα τα Γιαννιτσά αποτελεί ένα σημαντικό έργο που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και βοηθάει συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που έχουν πραγματική ανάγκη στήριξης. Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη, τον Υφυπουργό κ. Δ. Βαρτζόπουλο και τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Θ. Θεοχάρη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της περιοχής μας. Αναμένουμε πλέον την υλοποίηση του έργου. Συνεχίζω να εργάζομαι σταθερά ώστε η Πέλλα να αποτελεί μέρος σε όλες τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που να ενισχύουν την τοπική μας κοινότητα».