Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων ένταξης στο ειδικό πρόγραμμα φυσικών καταστροφών και υποδομών για τους ΟΤΑ για την Πρόληψη και Διαχείριση κινδύνων από φυσικές καταστροφές. Η πρόσκληση αυτή αφορά το Δήμο Αλμωπίας και τις ενέργειες που έγιναν για την χρηματοδότηση από το υπό – πρόγραμμα Υποδομών ΟΤΑ του Ειδικού Προγράμματος Φυσικών Καταστροφών.

Σε συνέχεια των ενεργειών του Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη και τις σχετικές συναντήσεις που είχε με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χ. Τριαντόπουλο, ο Δήμος Αλμωπίας είχε καταθέσει σχετικό αίτημα που αφορούσε την αποκατάσταση των ζημιών από τις καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες του Ιανουαρίου του 2023 και την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων. Πλέον, το αίτημα του Δήμου εγκρίθηκε από την κυβερνητική επιτροπή κρατικής αρωγής και εντάχθηκε στους καταλόγους των δικαιούχων. Το εγκεκριμένο ποσό που αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές από φυσικές καταστροφές και την δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων ανέρχεται στα 200.000 ευρώ. Ο Δήμος τώρα θα στείλει βάσει της πρόσκλησης το τεχνικό δελτίο και τα υπόλοιπα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά με αυτή την εξέλιξη:

«Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και καιρό πως λαμβάνει πολύ σοβαρά το ζήτημα της κλιματικής κρίσης και των άμεσων ή έμμεσων συνεπειών της και επιχειρεί σε όλα τα επίπεδα να προσαρμόσει με τον κατάλληλο τρόπο τις πολιτικές της, ώστε να υπάρχει άμεση και όσο το δυνατόν αποτελεσματική διαχείριση σε επίπεδο πρόληψης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης, με στόχο πάντα την ανθεκτικότητα. Προσωπικά συνεχίζω να παρακολουθώ στενά τα ζητήματα αυτά που σχετίζονται με την διαχείριση κρίσεων στην περιοχή μας με στόχο την ανακούφιση των πολιτών για γρήγορη επαναφορά και ενίσχυση της πρόληψης επόμενων γεγονότων».