Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε σήμερα στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Έδεσσας από τον Ελληνικό Στρατό κατά τη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου το 1912. Συμπληρώνονται πλέον 112 χρόνια από την απόταξη του οθωμανικού ζυγού και την ένταξη της πόλης στο νέο Ελληνικό Κράτος. Η Έδεσσα είναι σήμερα μια σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πόλη.

Ο Λάκης Βασιλειάδης παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ι.Ν. της Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στη συνέχεια στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων. Έπειτα παρακολούθησε την παρέλαση των αναπήρων πολέμου, των μαθητών, των προσκόπων και την στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου Γέσιου που είναι αφιερωμένο στον Μακεδονικό Αγώνα και τη συμβολή της Έδεσσας σε αυτόν.

Ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:

«Ο Μακεδονικός Αγώνας βοήθησε στη διατήρηση του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή και συνέβαλε στην τελική απελευθέρωση της πόλης λίγα χρόνια αργότερα. Για τον λόγο αυτό, το Μουσείο συμβάλει στην προβολή της ιστορίας της πόλης και του της περιοχής μας. Ευχαριστούμε τον ιδρυτή και δωρητή του Μουσείου κ. Χ. Γέσιου που θα αποτελέσει ένα σημείο μνήμης και εκμάθησης της ιστορικής μας κληρονομιάς. Χρόνια πολλά στην Έδεσσα. Χρόνια πολλά στην Πέλλα. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία. Η Έδεσσα με συνέπεια και μεθοδικότητα αναπτύσσεται με σταθερά βήματα προς όφελος των κατοίκων της, της Πέλλας και της Μακεδονίας.».